top of page

Vanuit een liefde voor eten, drinken en ambacht vonden onze ondernemers elkaar in de straten van Rotterdam. Een passie werd gedeeld, een plan werd gemaakt en een droom werd gerealiseerd op Katendrecht. Onder de naam Fenix Food Factory bieden onze ondernemers Rotterdam een culinaire broeiplaats; een plek om te eten, te drinken, te borrelen en boodschappen te doen. Hier kun je kennis maken met vers desem brood, ambachtelijke bieren en speciale kazen. Je kunt de heerlijkste natuurwijnen en bijzondere soda-brouwsels proeven. Fenix Food Factory is de plek waar je kunt leren hoe de producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren.

Vers,
Verser,
Fenix.

icon_kaas.png

Booij Kaasmakers

Wij houden van kaas! Daarom maken we iedere dag met aandacht en liefde de beste ambachtelijke rauwmelkse kazen en adviseren we je persoonlijk over smaak, rijpheid en achtergrond van de kazen.

Dinsdag tm zondag 10:00-19:00

booij02.jpg
icon_brood.png

Jordy's Bakery

Jordy’s Bakery staat voor een kwalitatief goed en puur product. De ambachtelijke desembroden worden gemaakt met alleen basis ingrediënten. Maar vooral aandacht, tijd en handwerk, maakt volgens deze Rotterdamse bakker, de boterham zoals deze bedoeld is.

Dinsdag tm zondag 08:00-20:00

jordy's.jpg
icon_bookstore@2x.png

Bosch & de Jong

Eelkje Bosch en Folco de Jong hebben hun eigenzinnige boekhandel tussen de ambachtelijke ondernemers. Hier kan je terecht voor de meest meeslepende en bijzondere boeken.

Dinsdag tm zondag 10:00-19:00

www.boschendejong.nl

info@boschendejong.nl

bosch1.jpg
icon_bier.png

Kaapse Brouwers

Met onze Kaapse recepten brouwen we non-conformistische bieren. We kiezen voor gedurfde recepten, smaak experimenten en eigentijdse craft bieren. In onze brew pub op de Kaap kan je onze uiteenlopende smaken proeven.  

Dinsdag tm donderdag: 12:00-22:00

Vrijdag & zaterdag: 12:00-23:00 

Zondag: 12:00-22:00

www.kaapsebrouwers.nl

kaap@kaapsebrouwers.nl

kaapse1.jpg
icon_wijn.png

Blije Wijnen

Maud van Blije Wijnen importeert sinds 2015 zuivere natuurwijnen  uit Europa. Naast haar groothandel heeft ze bij ons nu haar eigen wijnbar en bottle shop. Bij Blije Wijnen vind je wijnen gemaakt van druiven, en niets meer. De smaken zijn fantastisch en spannend. Kom vooral eens langs en laat je verrassen. 

Dinsdag tm donderdag: 12:00-22:00

Vrijdag & zaterdag: 12:00-23:00 

Zondag: 12:00-22:00

www.blijewijnen.nl

info@blijewijnen.nl

blijewijnen1.jpg
icon_cider.png

Soda Pop Shop

Mild geïnspireerd op de soda ​fonteinen uit de jaren '30 in de VS is de Soda Pop Shop een smaak-speeltuin voor groot en klein. Met een voortdurend veranderende collectie van verkwikkende, experimentele en soms zelfs heilzame recepturen serveren zij soda's, gefermenteerde dranken en cocktails. 

Dinsdag tm donderdag: 12:00-22:00

Vrijdag & zaterdag: 12:00-23:00 

Zondag: 12:00-22:00

www.sodapopshop.nl

info@sodapopshop.nl

LR-SPS-14-10-20.jpg
bottom of page